03.04.2016 16:43

Overstapjes geven Kramer weinig voldoening

Feyenoord-spits Michiel Kramer baalt na de 4-2 nederlaag tegen AZ. (24-01-2016)
Feyenoord-spits Michiel Kramer baalt na de 4-2 nederlaag tegen AZ. (24-01-2016)

Michiel Kramer zorgde zaterdagavond met twee slimme overstapjes dat ploeggenoten konden scoren tegen Excelsior (3-0 winst). Toch haalt de aanvaller minder voldoening uit een dergelijke actie dan het scoren van een belangrijke treffer.

"Ik doe het de laatste tijd inderdaad vaak en natuurlijk is het dan lekker dat er een doelpunt uit voortkomt. Maar ik had er liever zelf eentje in geprikt. Ik had kansen genoeg, dus daar baal ik dan van. Ze gingen allemaal vrij ver naast. Ik schiet die voorzetten het liefst in de korte hoek. Dat is een paar keer goed gegaan dit seizoen, alleen nu lukte het even niet."

In de eerste helft profiteerde Eljero Elia van het trucje van Kramer en in de tweede helft profiteerde Dirk Kuyt optimaal door de verrassende actie van de lange spits. Tegen FC Utrecht deed Kramer hetzelfde, toen hij een lage voorzet van Tony Vilhena door zijn benen liet gaan en daardoor Kuyt het winnende doelpunt kon scoren.

Kramer reageert in zo'n actie puur op Intuïtie. "Ik doe het puur op gevoel, we trainen er absoluut niet op. Het maakt volgens mij niet uit of je het in de eerste wedstrijd van het seizoen probeert of in de dertigste wedstrijd. Iedereen weet dat ik in negen van de tien keer naar de eerste paal ga, dus in mijn rug komt er vaak veel ruimte vrij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner