03.04.2016 19:15

Fosu-Mensah belangrijk bij winnend United

Invaller Timothy Fosu-Mensah ontneemt de bal van Romelu Lukaku. Fosu-Mensah valt sterk in op Old Trafford. (03-04-2016)
Invaller Timothy Fosu-Mensah ontneemt de bal van Romelu Lukaku. Fosu-Mensah valt sterk in op Old Trafford. (03-04-2016)

Manchester United blijft in de race voor een Champions League-ticket. Op het eigen Old Trafford wel Everton met 1-0 verslagen.  De 18-jarige Timothy Fosu-Mensah gaf de assist op de winnende goal van Anthony Martial.

Fosu-Mensah verliet in 2014 de jeugdopleiding van Ajax voor het avontuur bij Manchester United. Onder Louis van Gaal mocht de Amsterdammer al meerdere wedstrijden spelen als rechtback, wat de 18-jarige Fosu-Mensah terugbetaalde met een puntgave assist op Martial.

Het doelpunt van Martial in de 54ste minuut was een jubileumdoelpunt. De intikker was het duizendste doelpunt van Manchester United in de Premier League op Old Trafford. Buiten het doelpunt kende de wedstrijd amper hoogtepunten.

Zowel Manchester United als Everton wisten vrijwel niets klaar te spelen. In negentig minuten voetbal kwam Everton tot één schot op doel, waar de ploeg van Louis van Gaal niet verder kwam dan twee doelpogingen tussen de palen.

Ondanks de povere wedstrijd kan Manchester United wel weer drie punten bijschrijven. Door het puntverlies van West Ham United stijgen The Red Devils naar de vijfde plek. De ploeg van Louis van Gaal is nog vol in de race voor een Champions League-ticket. Manchester City staat op de gewilde vierde plaats, met één punt meer dan de stadsgenoot.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner