03.04.2016 21:31

Milik twijfelt niet meer: "Ik ben de spits"

Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)
Met een fantastische knal zorgt Arkadiusz Milik ervoor dat Ajax op een 1-0 voorsprong komt tegen Excelsior. (21-02-2016)

Arek Milik is in bloedvorm bij Ajax. De Poolse spits maakte tegen PEC Zwolle (3-0) twee doelpunten, waardoor Ajax op koers loopt voor de titel. "We moeten kampioen worden dit jaar."

Milik maakte zondag zijn achttiende en negentiende treffer van het seizoen. Na alle twijfel is Milik vaste waarde in de punt van de aanval. "Ik denk dat die vraag wel voorbij is, ik ben de spits. Ik wil mijn doelpunten maken en het team helpen, dat is het belangrijkste", aldus de 21-jarige Milik tegen de NOS.

De wedstrijd in Amsterdam stond in het teken van Johan Cruyff, waar ook Milik van onder de indruk was. "Ik ben te jong om hem ooit echt te zien spelen. Maar hij was een grootse voetballer en trainer. Ik heb heel veel respect voor hem."

Milik scoort de laatste weken aan de lopende band. In zes wedstrijden maakte de spits negen doelpunten, waardoor hij zijn seizoensaantal in korte tijd wist te verdubbelen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner