04.04.2016 11:53

Hendrix heeft moeite met reserverol

Mattias Johansson (l.) probeert Jorrit Hendrix (r.) bij te halen, die er tijdens de wedstrijd PSV - AZ met de bal vandoor gaat. (29-11-2015)
Mattias Johansson (l.) probeert Jorrit Hendrix (r.) bij te halen, die er tijdens de wedstrijd PSV - AZ met de bal vandoor gaat. (29-11-2015)

De concurrentiestrijd op het middenveld van PSV is moordend. Na de winterse komst van Marco van Ginkel was Jorrit Hendrix kind van de rekening geworden. En daar had de talentvolle middenvelder het moeilijk mee.

"Het was zeker niet gemakkelijk om op de bank terecht te komen. Dat was gewoon heel moeilijk, dat zeg ik eerlijk. Het is het rotste wat er is. Als ik slecht had gespeeld, dan zou ik het gemakkelijker accepteren. Maar dat was niet het geval", legt Hendrix uit in gesprek met De Telegraaf.

"Het is niet zo dat ik me stil heb gehouden binnen de club. Als het loopt en je wint alles en er komt ineens iemand anders, die gaat spelen, dan ga je natuurlijk om uitleg vragen. Of ik kon leven met die uitleg? Natuurlijk niet. Ik vond dat ik hoorde te spelen. De trainer maakt een keuze en die moet je accepteren, maar ik was het er niet mee eens en dat is ook logisch. Ik denk dat elke speler dat zou hebben."

Door een blessure bij Andres Guardado mocht Hendrix tegen AZ weer een keer in de basis beginnen. "Nu is Andres geblesseerd en hoop ik weer mijn wedstrijden te pakken. Het stond goed in deze wedstrijd en dan is het aan de trainer of hij het laat staan of dat hij terugkeert naar zijn vaste kern."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner