05.04.2016 19:02

Dost kan tegen Real Madrid rentree maken

De kwartfinale van de Champions League tussen VfL Wolfsburg en Real Madrid krijgt een Nederlands tintje. Bas Dost is weer hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje en kan woensdag zijn eerste minuten van 2016 maken.

Dat heeft zijn trainer, Dieter Hecking, dinsdag op de persconferentie bevestigd. "Bas Dost maakt zeker deel uit van de selectie", aldus de 51-jarige Duitser. Dost raakte in januari geblesseerd en moest vervolgens geopereerd worden. De Nederlandse spits keerde meer dan twee weken geleden terug op het trainingsveld.

De kans is groot dat Dost het in het thuisduel met Real Madrid hoogstens invalt. De Nederlander traint alweer een tijdje mee, maar het is meer dan drie maanden geleden dat hij voor het laatst een officiële wedstrijd speelde.

Dost was dit seizoen in 24 wedstrijden goed voor negen doelpunten voor VfL Wolfsburg. De oud-spits van FC Emmen, Heracles Almelo en sc Heerenveen scoorde eenmaal in de Champions League. Dat was in de thuiswedstrijd tegen PSV, die in 2-0 eindigde.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner