06.04.2016 14:15

De Mos over Lestienne: "Een moeilijk geval"

Maxime Lestienne maakt weer speelminuten tijdens het competitieduel PSV - PEC Zwolle. (19-12-2015)
Maxime Lestienne maakt weer speelminuten tijdens het competitieduel PSV - PEC Zwolle. (19-12-2015)

Aad de Mos is van mening dat Maxime Lestienne behoefte heeft aan stabiliteit in zijn carrière. De Belgische aanvaller van PSV begon sterk in Eindhoven, maar De Mos ziet dat Lestienne moeite heeft om weer op niveau te komen.

"Het is een moeilijk geval. Die jongen is in de klauwen van makelaars gevallen en dreigt het zoveelste talent te worden dat kapot gaat aan een verkeerde keuze", aldus De Mos, die Lestienne al kent van zijn periode in België. "Hij is lijfeigene van een investeringsmaatschappij, die winst op hem wil maken. Daarbij kan ik me de twijfels bij PSV heel goed voorstellen. Voor dit soort bedragen moet je zeker zijn van het rendement van een speler. Lestienne is niet stabiel en PSV heeft met Steven Bergwijn een groot talent achter de hand."

"Hij heeft dringend behoefte aan stabiliteit in zijn carrière én in zijn leven", vervolgt De Mos tegenover De Telegraaf. "De keuzes die Lestienne nu gaat maken, worden heel bepalend. Hij staat echt op een kruispunt. De vraag is of hij gaat aanhaken of definitief gaat afhaken voor de top."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner