06.04.2016 19:57

Brazilianen in de basis bij Wolfsburg en Real

Zowel VfL Wolfsburg als Real Madrid heeft een extra Braziliaans tintje aan de basisopstelling gekregen. Waar thuisploeg Wolfsburg drie Brazilianen verwelkomt in het elftal, krijgt bij Real Danilo de keuze boven Dani Carvajal.

Dieter Hecking heeft niet stilgezeten tijdens het bij elkaar puzzelen van zijn elftal. Zo mag hij de uiterst belangrijke verdediger Naldo weer verwelkomen in zijn opstelling. De Braziliaan staat op het opstellingsformulier in plaats van Robin Knoche. Ook Luiz Gustavo start weer in de basis bij Die Wölfe; hij neemt de honneurs waar op het verdedigende middenveld. Daarnaast heeft Hecking ten opzichte van de 3-0 nederlaag tegen Bayer Leverkusen de aanvaller Max Kruse gepasseerd. Hij wordt eveneens vervangen door een Braziliaan: Bruno Henrique.

Zinédine Zidane heeft voor de altijd omstreden rechtsbackpositie de keuze gegeven aan Danilo. Afgelopen zaterdag, in de met 1-2 gewonnen Clásico tegen FC Barcelona, ging Zidanes keuze nog uit naar Dani Carvajal. Ditmaal krijgt de van FC Porto overgekomen Braziliaan dus de voorkeur. In de rest van de basiself van Real Madrid zijn geen verrassingen te bemerken; het gevreesde trio Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo vormt de aanval, terwijl het middenveld wordt gevormd door Toni Kroos, Casemiro en Luka Modrić.

De wedstrijd is vanaf 20.45 uur LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner