06.04.2016 22:37

Wolfsburg verrast met knappe zege op Real

De middenvelder van Real Madrid baalt als VfL Wolfsburg op voorsprong is gekomen in de kwartfinale van de Champions League. (06-04-2016)

Wolfsburg heeft een uiterst verrassend resultaat neergezet in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers wonnen met 2-0 van het grote Real Madrid, een ideale uitgangspositie voor de return volgende week.

Het eerste kwartier was er heel weinig aan de hand voor Real Madrid. Het overklaste Wolfsburg moeiteloos en het was wachten tot de ploeg van Zinédine Zidane er één of twee in zou prikken. Maar in de achttiende minuut veranderde dat beeld behoorlijk. Uit het niets ontving Wolfsburg een penalty van arbiter Gianluca Rocchi nadat André Schürrle met relatief gemak naar de grond ging in het strafschopgebied. Daar maakte linksback Ricardo Rodríguez dankbaar gebruik van door prima binnen te schieten en daarmee Keylor Navas' eerste Champions League-tegentreffer te forceren, nadat de Costa Ricaan zijn doel 738 minuten schoonhield.

Zeven minuten na die eerste tegengoal moest hij zelfs de tweede incasseren; Maximilian Arnold zorgde voor de zeer verrassende 2-0 door voor zijn man te komen en een voorzet van Bruno Henrique tegen de touwen te prikken. Zo stond Real ineens tegen een vrij lastige opdracht, want een 2-0 achterstand zou absoluut geen ideale uitgangspositie zijn voor de return. En met het oplossen van die opdracht begon het in de eerste helft nog niet; Wolfsburg leunde achterover en wist daarmee in de eerste helft in ieder geval een tegengoal te voorkomen.

Ook in de tweede helft had Real veel moeite om langs de verdedigingsmachine van Wolfsburg te voetballen. De Koninklijke probeerde wel aan te zetten, maar moest het doen met enkele kansen. De normaal zo efficiënte aanvalsmachine van Real Madrid miste alle kansen die de voor de rest uitstekend spelende defensie van Wolfsburg aanbood. Daarbij zal het gemis van de in de 41ste minuut uitgevallen Karim Benzema ongetwijfeld ook niet geholpen hebben.

Zo tikte de klok in de tweede helft ongemerkt door, maar in de score veranderde niks in het restant van de wedstrijd. Hierdoor bleef het bij 2-0 in de Volkswagen Arena, waardoor het Wolfsburg dat afgelopen vrijdag nog 3-0 verloor bij Bayer Leverkusen won van het grote Real Madrid, dat het afgelopen weekend juist een 1-2 overwinning boekte bij FC Barcelona.

Een bijzonder knappe overwinning van Die Wölfe, die zich daarmee een ideale uitgangspositie verschaffen voor de return in Bernabéu volgende week dinsdag. Als de ploeg van Dieter Hecking tot scoren komt in Madrid, moeten Ronaldo & co liefst viermaal scoren om nog door te kunnen gaan naar de halve finale van de Champions League. Mocht dat niet lukken voor de Madrilenen, dan levert Wolfsburg de beste prestatie in de clubhistorie.

Door: Nino Vermeulen