09.04.2016 11:32

Keepersprobleem levert Ten Hag geen stress

Erik ten Hag zit voor het eerst op de bank als trainer van FC Utrecht. De oefenmeester moet tegen Feyenoord zien te presteren. (08-08-2015)
Erik ten Hag zit voor het eerst op de bank als trainer van FC Utrecht. De oefenmeester moet tegen Feyenoord zien te presteren. (08-08-2015)

Bij FC Utrecht kampt men met een keepersprobleem. In de laatste fase van de competitie kan men geen beroep doen op eerste doelman Robbin Ruiter en derde keeper Menno Heus. Daarom zal Filip Bednarek tegen NEC zijn Eredivisie-debuut maken.

Ten Hag heeft vertrouwen in de debutant. "Filip staat heel stabiel te keepen. Nu mag hij het in de Eredivisie gaan bewijzen. Hij is er klaar voor", meent de oefenmeester op de website van de Utrechters. De Pool kwam afgelopen zomer over van FC Twente. In dienst van Jong Twente kwam hij al wel 32 keer uit in de Jupiler League.

Of Ruiter ook de bekerfinale moet missen, is nog een twijfelgeval. Door zijn handblessure is hij in ieder geval een aantal wedstrijden uitgeschakeld. Heus is momenteel geblesseerd aan zijn knie. Daarom zal de zeventienjarige Thijmen Nijhuis op de bank zitten bij FC Utrecht. Voor de jeugdspeler is dit ook een nieuwe ervaring.

Ten Hag hoopt uiteraard dat Ruiter op tijd fit is voor de bekerfinale, maar heeft anders alle vertrouwen in Bednarek. "Filip is heel dit seizoen al een heel belangrijke speler. Door de beleving en de professionaliteit die hij met zich meebrengt. En door zijn spel in de wedstrijden van Jong FC Utrecht."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner