09.04.2016 16:17

"Ik denk dat Letschert iedereen heeft verrast"

Andreas Ludwig is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis van FC Utrecht. De Duitse middenvelder kwam afgelopen zomer transfervrij naar Utrecht en doet het naar behoren in de Domstad. Hij is erg te spreken over teamgenoot Timo Letschert. 

"Ik ken hem nog maar kort, maar ik denk dat Timo iederéén heeft verrast. Bij FC Utrecht is hij de beste verdediger. Gezien zijn spel, leeftijd en potentieel, heeft hij zijn uitverkiezing voor Oranje verdiend. Ik begreep dat er na het mislopen van het EK een nieuwe ploeg wordt gebouwd, voor Timo zijn er kansen daarvan deel uit te maken", vertelde de kleine spelmaker aan Voetbal International.

Met de Utrechters hoopt hij dit seizoen gelijk een prijs te pakken: de beker. "Dat moet het hoogtepunt worden van dit seizoen. Ook voor mijzelf, want behalve de titel met het tweede van Hoffenheim heb ik als prof geen prijzen gewonnen. In Utrecht merk je dat iedereen al met de finale bezig is. Onze assistent-trainer Jean-Paul de Jong heeft me het nodige verteld over de eerdere bekersuccessen van de club. Waaronder de finale tegen Feyenoord (4-1) in 2003", besloot Ludwig.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner