10.04.2016 13:04

Luis Enrique predikt kalmte rond Barcelona

Luis Enrique liep voor de tweede wedstrijd op rij tegen een nederlaag aan met zijn Barcelona. Door de 1-0 nederlaag tegen Real Sociedad ziet hij de ruime voorsprong in de Primera División kleiner worden. Toch blijft de trainer kalm.

"Drie weken geleden stonden we er veel comfortabeler voor, maar het bewijst dat je geen enkel foutje kunt maken", geeft de trainer na afloop aan tijdens de persconferentie. Door de nederlagen tegen Real Madrid en Real Sociedad is de voorsprong op Atlético en Real Madrid geslonken tot respectievelijke drie en vier punten.

Mikel Oyarzabal opende al na vijf minuten de score tegen Barcelona en die klap kwam de ploeg van Luis Enrique niet meer te boven. De oefenmeester houdt vertrouwen in een goede afloop. "Pessimistische evaluaties zullen mijn team ook niet helpen. Het zijn voetballers, geen machines. We hebben niet onze beste wedstrijden laten zien de laatste weken, maar we moeten nu vooral zakelijk zijn. We doen nog op alle fronten mee. We hebben dus alle reden om optimistisch te blijven, ook al zijn de resultaten nu niet goed."

De titelstrijd is met nog zes wedstrijden te gaan ongekend spannend. Gerard Piqué denkt dat zijn ploeg uiteindelijk toch aan het langste eind zal trekken. "We konden ons dit veroorloven, maar nu mogen we niet meer falen. Maar ik denk nog steeds niet dat we dit gaan weggeven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner