10.04.2016 16:29

Utrecht wint en doet goede zaken tegen NEC

Ruud Boymans heeft FC Utrecht op een 1-0 voorsprong gezet. De spits is blij met zijn treffer en schreeuwt het uit van geluk. (10-04-2016)

FC Utrecht heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de play-offs voor dat felbegeerde Europese ticket. Aan de hand van invaller Nacer Barazite ging Utrecht na rust naar een 3-1 overwinning op NEC. Door de zege pakken de mannen van Erik ten Hag de vierde plaats in de Eredivisie.

Als er twijfels waren of de mannen van Ten Hag nog wel met de competitie bezig waren, werden die direct weggenomen. De Domstedelingen waren in de openingsfase heer en meester, wat resulteerde in een snelle openingstreffer. Na wat geklungel in de Nijmeegse defensie reageerde Ruud Boymans attent en kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Er leek niets aan de hand voor Utrecht in een zonovergoten Galgenwaard. Toch drukten de Utrechtenaren niet door, waardoor NEC in de wedstrijd kwam en ook kansen kreeg op de gelijkmaker.

Eerst was het Joey Sleegers die de reflexen van Eredivisie-debutant Filip Bednarek testte met een kopbal. Enkele minuten later leek Lucas Woudenberg de 1-1 op zijn schoen te hebben, maar zijn schot werd geblokt door Mark van der Maarel. Vlak voor de pauze kwam daar toch de verdiende gelijkmaker. Todd Kane schoot vanuit een moeilijke hoek, met wat hulp van Christian Kum, de 1-1 achter Bednarek.

Ten Hag moest zijn mannen een donderspeech geven in de rust. En dat hielp, want zijn Utrecht kwam sterk uit de kleedkamer. De Utrechtenaren waren scherper en feller in de duels en ook het tempo ging omhoog. Dat leverde twee kleine kansjes op voor Boymans, maar beide keren gingen zijn pogingen naast. De bezoekers kwamen in de tweede helft niet onder de druk van Utrecht vandaan. Toch lukten het de Utrechtenaren niet tot echt grote kansen te komen.

Tot de invalbeurt van Nacer Barazite. Met nog twintig minuten op de klok kopte hij de perfecte voorzet van Andreas Ludwig binnen. Drie minuten later was Barazite de aangever. De invaller legde de bal klaar voor Sébastian Haller en de goalgetter liet dit buitenkansje niet onbenut. Navarone Foor bracht nog bijna de spanning terug in de wedstrijd, maar zijn schot vond de paal. De laatste minuten speelde NEC nog met een man minder na de rode kaart van Wojciech Golla. De verdediger haalde Timo Letschert in kansrijke positie onderuit en mocht vertrekken. Wel was er nog slecht nieuws voor Utrecht. Yassin Ayoub moest enkele minuten na zijn rentree met een liesblessure het veld alweer verlaten.

Volgende week zondag gaat FC Utrecht naar Amsterdam. In de ArenA is dan koploper Ajax de tegenstander. Voor NEC staat er een thuiswedstrijd op het programma. Hekkensluiter SC Cambuur komt dan op bezoek in Nijmegen.