11.04.2016 14:01

Elia: "Ommekeer komt een beetje te laat"

Michiel Kramer (m.) opent na een uitstekende actie van Eljero Elia (l.) de score bij de competitiewedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)
Michiel Kramer (m.) opent na een uitstekende actie van Eljero Elia (l.) de score bij de competitiewedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)

Feyenoord wist inmiddels zeven (inclusief beker) wedstrijden op rij te winnen, maar volgens Eljero Elia komt de ommekeer te laat. Desondanks kan Feyenoord in vergelijking tot vorig seizoen een goede prestatie neerzetten.

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Feyenoord inmiddels een voorsprong van zes punten op nummer vier FC Utrecht. Die club treft Feyenoord bovendien op 24 april in de bekerfinale. "Worden we derde en winnen we de beker, dan doen we het toch beter dan vorig seizoen", vertelt Elia aan De Volkskrant. "Maar voor een echt bevredigend seizoen komt de ommekeer een beetje te laat. Zo eerlijk moeten we ook zijn."

Feyenoord won zondagmiddag met 1-0 van FC Twente. Elia was bij de 1-0 van Michiel Kramer aangeven, maar had zelf de 2-0 binnen moeten koppen. "Dan was de cirkel rond geweest. Iedereen weet dat ik geen kopper ben", aldus Elia, die de afgelopen periode veel kritiek kreeg omdat hij niet constant genoeg was. "Misschien wel. Het was gewoon moeilijk. We verloren twee keer door persoonlijke fouten. Puur een gebrek aan ervaring, zoiets zal PSV en Ajax niet overkomen. Daarna liep alles vast, ik ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner