12.04.2016 09:48

Çelik geeft niet op: "Ik ben nog jong"

Cihat Çelik (r.) komt in het veld voor Anthony Limbombe (l.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - NEC Nijmegen (20-02-2016).
Cihat Çelik (r.) komt in het veld voor Anthony Limbombe (l.) tijdens het competitieduel sc Heerenveen - NEC Nijmegen (20-02-2016).

De twintigjarige Cihat Çelik moet aan het einde van het seizoen vertrekken bij NEC Nijmegen, maar de jeugdinternational is niet van plan om op te geven. Çelik hoopt bij een andere club wel door te breken.

Çelik kreeg vorige maand te horen dat NEC zijn contract niet zou verlengen. "Dat is teleurstellend", aldus de aanvaller tegenover De Gelderlander. "Maar ik ben vast van plan te slagen in het profvoetbal. Ik heb het niveau van Oranje, waarbij ik goed mee kon met jongens die nu in de Eredivisie spelen, bij NEC nooit gehaald. Misschien had ik vorig jaar als talent uit eigen stal wat meer krediet kunnen krijgen."

"Maar uiteindelijk heb ik daarbij geen recht van spreken", vervolgt Çelik. "Want we zijn met een straatlengte voorsprong kampioen geworden. Zodoende rest de conclusie dat de voorbije twee seizoenen voor mij te weinig hebben opgeleverd", aldus Çelik, die het vertrek bij NEC als een nieuwe kans ziet. "Misschien is het wel goed dat NEC mijn contract niet heeft verlengd. Misschien kom ik in een andere omgeving juist tot mijn recht. Ik geef niet op. Ik ben nog jong en kan zeker slagen als profvoetballer. Ik ben daar zelfs van overtuigd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner