12.04.2016 14:36

Cocu: "Als trainer niet meegaan met emoties"

De laatste vier keer dat PSV in de Eredivisie met tien man kwam te staan wist het ook alle vier keer te winnen. Zo ook tegen Willem II. Trainer Phillip Cocu onderstreept het belang nog maar eens van die overwinning.

Tegen de Tilburgers kreeg Santiago Arias rood, waarna aanvaller Gastón Pereiro werd geslachtofferd voor verdediger Joshua Brenet. Het publiek zag liever dat de aanvaller had blijven staan. "Ik snap op zo'n moment de emotie wel bij het publiek", zegt Cocu in het Algemeen Dagblad. "Maar als trainer moet ik daar niet in meegaan. Op de bank moeten we logisch blijven denken. Kom je met tien man te staan, dan is het nóg belangrijker dat je gedisciplineerd blijft spelen, een goede organisatie houdt. Het ergste wat kan gebeuren is dat Willem II met een uitval de 0-1 maakt."

De nul was dan ook heilig volgens Cocu. Had Willem II de 0-1 gemaakt dan zag hij PSV niet meer winnen. "Dan ben je meteen weg. Dan kom je met een man minder nooit meer terug in de wedstrijd en dan was de titelstrijd nu beslist geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner