12.04.2016 21:37

Hake: "Er is altijd iets om voor te spelen"

Hakim Ziyech (l.) en René Hake (r.) voeren overleg tijdens de competitie-wedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)
Hakim Ziyech (l.) en René Hake (r.) voeren overleg tijdens de competitie-wedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)

Voor FC Twente staat er in de laatste vier wedstrijden van het seizoen eigenlijk niets meer op het spel. De Tukkers zijn zo goed als veilig en mogen door een straf van de KNVB niet deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. René Hake denkt echter niet dat zijn ploeg in het restant van het seizoen ongemotiveerd voor de dag komt.

Doordat FC Twente niet meer naar boven kan en niet naar onderen hoeft te kijken, bevindt de club zich in een soort niemandsland. "Zo zou je het kunnen noemen. Maar toch is er altijd iets om voor te spelen", beweert Hake tegenover Tubantia. "Elke wedstrijd, elke training draagt voor een voetballer bij aan zijn toekomst."

"Beter word je door te trainen en door wedstrijden te spelen. Als je het nu laat lopen, kan je dat later wat kosten", vervolgt de trainer van FC Twente. "Ga je ervoor, dan wacht misschien wel een uitverkiezing voor een vertegenwoordigend elftal. Daar wordt een speler alleen maar nog beter van. Ik vraag van de groep het maximale eruit te halen. Dat is niet lastig, dat was de laatste weken in feite ook al zo en het is geen issue geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner