13.04.2016 10:29

TvdW: Uitblinkende Juventus-huurling bij PEC

Voetbal.com biedt de bezoeker in het huidige voetbalseizoen een nieuwe dienst aan. Vanaf de eerste speelronde van de Eredivisie komen wij met een Team van de Week en houden we een individuele spelersranking bij.

Zoals elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Na vorige week een hoog gemiddelde te hebben gehad in het Team van de Week, ligt het gemiddelde cijfer na speelronde dertig aardig wat lager. Waar in het begin van het seizoen het gemiddelde vaak ruim boven de zeven lag is dat richting het einde van het seizoen wel anders. Alsof de spelers ook snakken naar het einde van de competitie.

Filip Bednarek, doelman van FC Utrecht, maakt zijn debuut in de Eredivisie. De Utrechters deden goede zaken door in eigen huis met 3-1 te winnen van concurrent NEC en namen door die winst de vierde plek over. Bednarek, stand-in van Robbin Ruiter, was één van de beste spelers van het veld met een 6.75. Dat cijfer kreeg ook Rasmus Lindgren voor zijn optreden tegen De Graafschap. Lindgren maakte de 1-1. Naast de verdediger van FC Groningen nog meer doelpuntenmakers: Jerry St. Juste maakte een treffer tegen AZ en kreeg een 6.88. Ouasim Bouy van PEC Zwolle zette zijn ploeg op 2-1 voorsprong tegen Roda JC en maakte daarna zelf ook de 3-1. Bouy is met een 7.5 de best beoordeelde speler van afgelopen speelronde.

Op het middenveld zien we vier spelers. Bel Hassani, een vaste waarde in het Team van de Week, zien we ook in speelronde dertig weer terug. De middenvelder van Heracles zal één van de meest gekozen spelers zijn dit seizoen. Naast Bel Hassani scoorden ook Joey van den Berg en Bart Ramselaar een 6.88 voor hun optreden in het afgelopen weekend. Feyenoord-middenvelder Karim El Ahmadi is met een 7.25 de beste middenvelder van het gezelschap.

Tot slot de aanvalslinie. Anwar El Ghazi zorgde met zijn assist op Klaassen er mede voor dat Ajax wist te winnen van SC Cambuur en zodoende de koppositie nog steeds in handen heeft. El Ghazi krijgt hetzelfde cijfer toegewezen als Sam Larsson. De snelle Zweed was met een assist belangrijk bij het doelpunt van Arber Zeneli. Wout Weghorst was met twee doelpunten belangrijk voor zijn Heracles Almelo. De Heraclieden wisten met 3-1 te winnen van Excelsior. Zijn optreden wordt beloond met een 7.13.

Door: Thomas Mulder

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner