14.04.2016 20:08

Wilshere pakt negentig minuten bij het tweede

Jack Wilshere heeft voor het eerst sinds een lange periode weer negentig minuten gespeeld voor Arsenal. Dit deed hij met het tweede elftal tegen Swansea City. De laatste keer dat hij een wedstrijd helemaal uitspeelde, dateert van vorig seizoen.

Wilshere, die zijn hele carrière te maken heeft met langdurige blessures, raakte in de voorbereiding op het nieuwe seizoen geblesseerd. De middenvelder moest noodgedwongen geopereerd worden aan zijn gebroken kuitbeen.

In februari was de Engelsman weer te zien op de trainingsvelden van Arsenal. Toen gaf hij al aan zijn herstel niet te overhaasten. "Ik ben terug op het veld en probeer mijn conditie op te bouwen, want iedereen weet dat de Premier League een zware competitie is. Ik werk er hard aan en word beetje bij beetje fitter", zei Wilshere toen.

Vorige week speelde Wilshere een dik uur mee tegen het beloften elftal van Newcastle United. Nu hij vandaag negentig minuten gespeeld heeft, lijkt zijn debuut in het eerste van Arsenal dit seizoen een kwestie van tijd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner