14.04.2016 20:49

Van Ginkel: "Als we winnen ligt de druk bij hen"

Marco van Ginkel (l.) blijft ijzig kalm als hij onder druk van Sam Larsson komt te staan. (12-03-2016)
Marco van Ginkel (l.) blijft ijzig kalm als hij onder druk van Sam Larsson komt te staan. (12-03-2016)

Het slot van de competitie nadert met rasse schreden. PSV, dat tweede staat, kan enkel hopen op puntenverlies van Ajax om de landstitel te prolongeren. Zaterdag moeten de Brabanders het in Kerkrade opnemen tegen Roda JC. Op papier geen al te moeilijke wedstrijd, maar Roda JC verloor in competitieverband dit seizoen nog niet van Feyenoord, Ajax en PSV.

Deze statistiek baart Marco van Ginkel echter geen enkele zorgen. "De resultaten tegen Roda JC zijn in het verleden voor PSV wel eens minder geweest. Dat zijn mooie resultaten voor hen, maar wij hebben maar één doel en dat is drie punten. En daar gaan we zaterdag voor", zegt de middenvelder resoluut tegen Omroep Brabant.

PSV speelt de wedstrijd op zaterdag, Ajax neemt het zondag op tegen FC Utrecht. Dat de Eindhovenaren een dag eerder spelen kan volgens Van Ginkel een mentaal voordeel zijn. "We hebben nog vier wedstrijden. Wij gaan naar Roda, Ajax krijgt FC Utrecht op bezoek en dat zijn mooie wedstrijden. Het einde komt steeds dichterbij, dus hopelijk laten zij een keer punten liggen. De komende wedstrijden spelen wij eerder dan Ajax, dus dan moeten wij de wedstrijden winnen en dan ligt er bij hen wel wat meer druk. Dat gaat mentaal hopelijk meespelen bij ze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner