16.04.2016 09:20

Hake: "Hoop dat Cabral boos op zichzelf is"

Er ontstond een kleine rel in het FC Twente-kamp gedurende de teleurstellende remise tegen De Graafschap. Jerson Cabral werd vroegtijdig naar de kant gehaald en zorgde voor wat ophef bij de Enschedeërs.

Cabral ging in de 78ste minuut foeterend naar de kant, toen Twente nog op een 0-1 voorsprong stond. De buitenspeler toonde tijdens zijn wissel duidelijk zijn onvrede.

Hake denkt dat zijn keuze daarbuiten staat. "Ik ga ervan uit dat hij boos op zichzelf is. Dat lijkt het meest terechte", aldus de trainer tegenover FOX Sports. Doelpuntenmaker Cabral zelf bood uitsluitsel: "Natuurlijk wil ik altijd de volle wedstrijd spelen. Maar ik had veel tikken gekregen. Daarover was ik boos, want ik vind dat de scheidsrechters daar wel scherper op mogen zijn."

Die arbitrage deelde wel een rode kaart uit aan De Graafschap-linksback Jeroen Tesselaar. Toch kwamen de Superboeren in de slotfase nog langszij. Onacceptabel, volgens de trainer van Twente. "Natuurlijk ben ik boos. We laten De Graafschap te makkelijk voetballen en de bal naar voren spelen. Dan weet je dat het met dat opportunisme een keer fout kan gaan. En dat gebeurde dan ook", analyseerde Hake. "We hebben het slecht gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner