16.04.2016 09:50

Seuntjens met vertrouwen naar de play-offs

Mats Seuntjens (l.) omhelst collega-spits Enes Ünal na de 5-2 tegen Jong PSV. Het is echter geen speler van NAC Breda die scoort, maar de goal komt tot stand via PSV'er Agustine Loof. (15-04-2016)
Mats Seuntjens (l.) omhelst collega-spits Enes Ünal na de 5-2 tegen Jong PSV. Het is echter geen speler van NAC Breda die scoort, maar de goal komt tot stand via PSV'er Agustine Loof. (15-04-2016)

Kampioen wordt NAC Breda niet meer, maar de Brabanders zijn wel verzekerd van een plek in de play-offs. De ploeg is dan ook vooral bezig met vertrouwen tanken voor promotievoetbal. Tegen Jong PSV lukte dit in aanvallend opzicht zeer goed.

"Het was genieten op het veld. We hebben allemaal klassespelers lopen voorin. Dat kan het verschil maken in de nacompetitie", stelt aanvaller Mats Seuntjens na de met 5-2 gewonnen wedstrijd tegenover BN DeStem. "De wisselwerking voorin is fantastisch. Wij zijn allemaal jongens met veel voetbalgogme. Als de één in de bal komt, gaat de ander diep. En andersom. Iedereen is continu in beweging."

NAC Breda kan na de degradatie in het vorige seizoen meteen terugkeren op het hoogste voetbalniveau van Nederland, maar zal dan moeten presteren in de play-offs. "Wat mij betreft kun je op deze manier prima spelen in de nacompetitie. Wij zijn allemaal voetballers met een enorme drive, hebben altijd de drang naar voren te spelen en rouleren veel. Dat maakt het verrassend."

NAC Breda-trainer Marinus Dijkhuizen moest zichzelf in zijn arm knijpen toen hij na tien minuten al op een 2-0 voorsprong stond. "Ik begon al te dromen van 7-0. Zo gemakkelijk ging het. Ik zag rasvoetballers bij wie alles lukte. Ik zag PSV'ers die niet wisten wat hen overkwam." De beloften van PSV kwamen echter terug in de wedstrijd en het werd weer even spannend.

"We speelden niet meer in onze taak. Na de 4-2 hadden we wedstrijd weer terug in handen", stelt de trainer echter. Dijkhuizen kiest tegenwoordig voor een systeem met twee spitsen, wat positief uitpakt. "Nu nog de kwetsbaarheid achterin aanpakken. Maar eerst hebben de speler en de trainer twee dagen vrij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner