16.04.2016 10:19

Parzyszek: "Kan weleens een gouden punt zijn"

Doelpuntenmaker Piotr Parzyszek (l.), Cas Peters (m.) en Bryan Smeets (r.) juichen na de late gelijkmaker tegen FC Twente. (15-04-2016)
Doelpuntenmaker Piotr Parzyszek (l.), Cas Peters (m.) en Bryan Smeets (r.) juichen na de late gelijkmaker tegen FC Twente. (15-04-2016)

Piotr Parzyszek was vrijdagavond hoofdverantwoordelijke voor de remise die De Graafschap behaalde tegen FC Twente. Met een late treffer zorgde de Pool voor feest in Doetinchem. Hij denkt dat het een belangrijk punt kan zijn.

De Graafschap stond weliswaar met tien man op achterstand, maar dankzij de goal van Parzyszek in de 86ste minuut pakte de ploeg van Jan Vreman toch nog een punt. "Het is niet voor niks dat we de beste supporters van Nederland hebben. Zelfs toen we met tien man stonden, bleven ze geloven in een gelijkspel", reageerde de spits, die in de 74ste minuut inviel, tegenover FOX Sports.

"Op zo'n moment denk je niet zo veel. Maar dit kan wel eens een gouden punt zijn." De Superboeren hebben nu een voorsprong van twee punten op SC Cambuur. Met wedstrijden tegen FC Utrecht, Ajax en AZ te gaan wordt het geen makkelijk einde van de competitie. "Op voorhand zeg je dat we nog een moeilijk programma hebben."

Ook trainer Jan Vreman is blij het het late punt. "Tot op het bot hebben we het geprobeerd, daar helpen dan uiteindelijk ook de supporters bij. Ik denk niet dat bij de spelers het geloof wegzakte, maar de kracht zakte weg", analyseerde de vijftigjarige oefenmeester.

"Zij drukten ook niet door", zag Vreman na de rode kaart van linksback Jeroen Tesselaar. Hij werd van het veld gestuurd na een harde charge op Hakim Ziyech. "Je moet in de duels komen, maar dat hoeft niet op deze manier. Maar dat ontstaat. Het ligt ook een beetje aan wat de jongens in het veld kunnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner