16.04.2016 12:26

Morgan ruikt titel: "Mogen niet verzaken"

Wes Morgan (m.) kopt raak en zet daarmee de 1-0 op het scorebord. De verdediger scoort op het moment dat Leicester City het lastig heeft tegen Southampton. (03-04-2016)
Wes Morgan (m.) kopt raak en zet daarmee de 1-0 op het scorebord. De verdediger scoort op het moment dat Leicester City het lastig heeft tegen Southampton. (03-04-2016)

Wes Morgan deelt als rotsvaste centrale verdediger mee aan het sprookje waarin Leicester City verkeert. De verdediger heeft het kampioenschap in zicht, maar wil zich alleen niet laten afleiden door alles wat eromheen gebeurt.

Het verhaal is inmiddels bekend: vorig seizoen bijna gedegradeerd, inmiddels staat de ploeg van trainer Claudio Ranieri ruim aan kop in de Premier League. Met een voorsprong van zeven punten op nummer twee Tottenham Hotspur heeft Leicester nog maar drie overwinningen nodig in vijf wedstrijden om de titel zeker te stellen.

Ook Morgan, aanvoerder van The Foxes, beseft dat. "De kans op de titel is nu erg groot. Dat kan ik niet ontkennen. We hebben het in eigen hand. Als kind was het alles waar ik over had gedroomd: in de beste competitie van de wereld spelen, kampioen worden en die trofee omhoog mogen houden. Ik wil van die droom een realiteit maken."

De verdediger, die nog geen wedstrijd miste voor Leicester, waakt wel voor overmoed. "We zagen onze fans in de wedstrijd tegen Sunderland met een vlag zwaaien waarop 'kampioenen' stond. We kunnen ons niet op die manier laten meeslepen. Er is nog steeds flink wat werk te doen."

Morgan vormt een van de talloze sprookjes binnen het Leicester-team. Topscorer Jamie Vardy speelde vijf jaar terug nog op semi-profbasis, sterspeler Riyad Mahrez werd een kleine twee jaar geleden weggeplukt voor vijf ton bij Le Havre. Prachtige underdogverhalen. Zo geldt dat ook voor Morgan, die na tien jaar bungelen tussen het Championship en League One met Nottingham Forest naar Leicester kwam, destijds ook nog spelend op het tweede niveau. Nu, ruim vier jaar en een totaal aan 177 wedstrijden later, strijdt hij met The Foxes om het kampioenschap in de Premier League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner