16.04.2016 21:38

Groningen maakt einde aan reeks Feyenoord

FC Groningen heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan de reeks van Feyenoord. De Rotterdammers wonnen zes competitiewedstrijden op rij, maar FC Groningen wist Feyenoord op een gelijkspel (1-1) te houden.

FC Groningen kwam goed uit de startblokken, maar na vijf minuten spelen nam Feyenoord het initiatief over. De thuisploeg kreeg via een Eljero Elia een aardige mogelijkheid, maar de poging van de vleugelaanvaller was te wild. Er leek weinig aan de hand voor de thuisploeg, maar uit het niets kwam FC Groningen op voorsprong. Michael de Leeuw tikte een voorzet van Ousamma Idrissi, die vorig seizoen nog actief was in de A1 van Feyenoord, achter Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer: 0-1.

Na de treffer van De Leeuw nam FC Groningen het heft in handen, maar vlak voor de rust kwam Feyenoord weer beter in de wedstrijd. De Rotterdammers kregen wederom via Elia een aardige kans, maar de aanvaller schoot de bal in het zijnet.

Na een donderspeech van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kwam Feyenoord tijdens de tweede helft goed uit de kleedkamer. Feyenoord ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg twee minuten na rust al een grote kans, maar Dirk Kuyt had het vizier niet op scherp staan. De Rotterdammers hadden tijdens de tweede helft uiteindelijk twintig minuten nodig om te gelijkmaker te produceren. Rick Karsdorp gaf de bal voor vanaf de rechterkant. Tonny Vilhena was zijn directe tegenstander de baas en kopte binnen: 1-1.

Na de treffer van Vilhena bleef Feyenoord de bovenliggende partij. Het was eenrichtingsverkeer in De Kuip. De thuisploeg kreeg dan ook nog een tweetal grote kansen op de 2-1. Tweemaal was het Kuyt die de 2-1 op de schoen had. Maar zijn eerste poging ging voorlangs, terwijl Kuyt in tweede instantie de bal niet achter FC Groningen-doelman Sergio Padt kreeg. Karim El Ahmadi en FC Groningen-invaller Alexander Sørloth kregen ook nog een grote kans, maar er werd niet meer gescoord in Rotterdam.

Feyenoord komt na het gelijkspel tegen FC Groningen op 56 punten te staan. FC Groningen heeft nu 44 punten. Feyenoord gaat midweeks op bezoek bij Heracles Almelo, terwijl volgende week zondag de bekerfinale op het programma staat. FC Groningen neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen Roda JC Kerkrade.

Door: Jurre Hermans