17.04.2016 09:57

Leicester City pakt zwarthandel keihard aan

Het aanstaande kampioenschap van Leicester City in Engeland kent ook negatieve kanten. Zwarthandelaren willen profiteren van de opmerkelijke situatie in de Premier League. De koploper komt echter met een heel duidelijk statement.

"De club herinnert de supporters eraan dat de tickets enkel direct bij de club gekocht dienen te worden. Het onbevoegd aanbieden en verkopen van Premier League-toegangskaarten is illegaal." Leicester City voelde zich genoodzaakt te reageren, nadat in de media bedragen van ongeveer vijfduizend euro per kaartje voor een mogelijke kampioenswedstrijd van de club genoemd werden.

"De club heeft de plicht om voor de supporters te zorgen en moedigt hen dan ook aan om de tickets niet op een dergelijke manier online te kopen. Een aantal seizoenkaarthouders en leden heeft deze week een meerjarig stadionverbod opgelegd gekregen. De club is de laatste jaren geweldig geweest voor de fans, maar hier moet goed naar worden gekeken."

Het verhaal van Leicester City doet verdacht veel denken aan een sprookje. De ploeg bestaat vooral uit spelers die uit het niets het seizoen van hun leven spelen, terwijl Leicester City zelf ook nooit een grote rol in de voetbalgeschiedenis speelde. Met nog vijf wedstrijden te gaan hebben The Foxes een voorsprong van zeven punten op Tottenham Hotspur te pakken. De club speelt nog drie thuiswedstrijden in het huidige seizoen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner