17.04.2016 17:20

Vardy hoofdrolspeler in remise tegen West Ham

Jamie Vardy gaat vrijwillig naar de grond en hoopt dat scheidsrechter Jonathan Moss hem een strafschop geeft. De leidsman bepaalt echter anders en geeft hem de tweede gele kaart. (17-04-2016)

Leicester City heeft met erg veel moeite een punt behaald tegen West Ham United: 2-2. Pas diep in blessuretijd maakte Leonardo Ulloa de gelijkmaker. Fenomeen Jamie Vardy pakte de hoofdrol, in zowel positief als negatief opzicht.

De aanvaller schoot zijn ploeg vroeg in de eerste helft al op een 1-0 voorsprong, maar kreeg kort na de theepauze zijn tweede gele kaart. Vardy was te nadrukkelijk op zoek naar een penalty en werd door Jonathan Moss bestraft voor de schwalbe. Zodoende moest de spits inrukken na 56 minuten spelen.

Zijn teamgenoten moesten het dus een groot deel van de wedstrijd met een man minder doen. Leicester bleef lang overeind, maar Andy Carroll benutte zes minuten voor het einde een strafschop en zorgde daarmee voor de gelijkmaker. Daar bleef het niet bij, want twee minuten later was het Aaron Cresswell die de bezoekers op voorsprong schoot, na een geweldige uithaal die in de kruising belandde.

West Ham leek Leicester dus op een nederlaag te trakteren, maar ver in de blessuretijd maakte Ulloa de 2-2 via een strafschop, nadat Carroll Jeffrey Schlupp met een klein duwtje vloerde. Door het gelijkspel heeft Leicester nog acht punten voorsprong op Tottenham in de Premier League, maar die ploeg komt maandagavond nog in actie.