17.04.2016 19:11

Arsenal ziet zicht op CL-ticket vervagen

Arsenal heeft in eigen huis niet weten te winnen van Crystal Palace. The Gunners waren in het eigen Emirates Stadium veel beter, maar Yannick Bolasie zorgde ervoor dat de bezoekers met een punt naar huis gingen: 1-1.

Arsenal zette Crystal Palace vanaf het beginsignaal vast op eigen helft, maar wist het veldoverwicht niet om te zetten in grote kansen. Alexis Sánchez was het dichtste bij, maar zijn schot krulde net naast de paal. Diezelfde Sánchez wist nog voor rust wel de verdiende voorsprong op het scorebord te zetten. De Chileen kopte op aangeven van Danny Welbeck raak: 1-0.

Ook in de tweede helft domineerde Arsenal, maar de Londenaren gooiden de wedstrijd niet in het slot. Wayne Hennessey, doelman van Crystal Palace, hield zijn ploeg met een aantal goede reddingen op de been. Het ontbreken van de precisie kwam Arsenal heel duur te staan. Bolasie schoot tien minuten voor tijd met een droge knal de gelijkmaker op het bord, wat tevens de eindstand was: 1-1.

Arsenal is door het puntverlies voorbijgestreefd door Manchester City op de ranglijst. De ploeg van Arsène Wenger staat nu vierde, wat betekent dat Arsenal via de play-offs in de Champions League moet zien te komen. City staat op doelsaldo voor, terwijl achtervolger Manchester United op vier punten achterstand volgt.