19.04.2016 17:37

Hoesen krijgt basisplaats bij Groningen

Danny Hoesen is dinsdagavond van de partij bij FC Groningen. Dankzij het ontbreken van Michael de Leeuw heeft hij een plekje veroverd in de basiself van de noorderlingen, die gaan proberen een zege te boeken tegen Roda JC.

Roda verloor afgelopen zaterdag redelijk kansloos van PSV. Ten opzichte van die wedstrijd heeft trainer Darije Kalezić besloten één aanpassing te doen. Aanvaller Rydell Poepon heeft zijn basisplaats heroverd ten koste van Marcos Gullón, waardoor de uitploeg van dinsdagavond waarschijnlijk een iets aanvallendere manier van spelen zal hanteren dan tegen PSV. Het inbrengen van Poepon is de enige aanpassing van Kalezić; de andere tien spelers die zaterdag op het veld stonden doen wel weer mee.

FC Groningen boekte wel een knap resultaat afgelopen weekend. De ploeg van Erwin van de Looi speelde uit bij Feyenoord 1-1 gelijk, mede dankzij een doelpunt van Michael de Leeuw. De spits was, net als Simon Tibbling en Alexander Sørloth, onzeker voor dit duel. Zij hebben het alle drie niet gered; Tibbling en Sørloth zitten op de bank, De Leeuw slaat de thuiswedstrijd tegen Roda over. Het gemis van Tibbling wordt opgevangen door Juninho Bacuna, terwijl Danny Hoesen de spitspositie inneemt in de Euroborg. De rest van Van de Loois elftal is intact gebleven.

Het duel is vanaf 18.30 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner