19.04.2016 20:48

De Boer verwacht gemotiveerd sc Heerenveen

Frank de Boer denkt niet dat het per se een voordeel is dat Ajax woensdag een sc Heerenveen treft dat zo goed als uitgespeeld is. De Amsterdammers nemen het in het Abe Lenstra Stadion op tegen de Friezen, die de twaalfde plaats op de ranglijst bezetten.

"Normaal gesproken is een bepaalde spanning noodzakelijk in topsport", vertelt De Boer op de clubsite van Ajax. "Anderzijds is Ajax een fantastisch affiche voor elke Heerenveen-speler. Ik verwacht dat zij gewoon heel gemotiveerd zijn. Wellicht kunnen we hun intenties de kop indrukken door snel te scoren."

Heerenveen is erg wisselvallig dit seizoen. De Friezen gaven vaak niet thuis, maar verrasten ook een aantal keer. "Ze wonnen van AZ, dat toen in vrije goede doen was, en uit tegen PSV pakten ze een punt", herinnert De Boer zich. "Tegen de topclubs doen ze het vrij aardig. Dat komt omdat ze dan meer reactievoetbal kunnen spelen. En met Sam Larsson en Arber Zeneli hebben ze een paar handige spelers. Datzelfde geldt voor Luciano Slagveer als hij speelt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner