19.04.2016 21:10

Lindgren: "In april en mei pieken we meestal"

Rasmus Lindgren (r.)  slaagt erin om de bal voor de voeten van Tomi Jurić weg te tikken tijdens de Eredivisie-wedstrijd FC Groningen - Roda JC. (19-04-2016)
Rasmus Lindgren (r.) slaagt erin om de bal voor de voeten van Tomi Jurić weg te tikken tijdens de Eredivisie-wedstrijd FC Groningen - Roda JC. (19-04-2016)

FC Groningen is uit het diepe dal geklommen. De Groningers verloren zes keer op rij, maar veroverden in de laatste vier wedstrijden tien punten. Rasmus Lindgren ziet een patroon.

"Het is de afgelopen drie jaar telkens hetzelfde. We komen slecht uit de winterperiode en in april en mei pieken we meestal", laat Lindgren na de wedstrijd tegen Roda JC (1-0) voor de camera van FOX Sports weten.

De centrale verdediger is erg tevreden met de nipte overwinning op de club uit Limburg. "Al had het in de tweede helft wel anders kunnen lopen. Sergio (Padt, red.) maakte een aantal goede reddingen. Ik vond ons in de eerste helft voetballend beter dan de laatste weken."

"Ik denk dat wij wel beter waren", vervolgt Lindgren. "Zij speelden afwachtend, rekten veel tijd en speelden vaak de lange bal. Daardoor raakten we niet in ons ritme. We maakten gelukkig een goal. Dat we het eerste doelpunt van de wedstrijd maakten, was denk ik beslissend."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner