21.04.2016 09:03

Cambuur-smaakmaker wil in Nederland blijven

Jack Byrne heeft gescoord en wil zijn ploeggenoten opzwepen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - SC Cambuur (13-03-2016).
Jack Byrne heeft gescoord en wil zijn ploeggenoten opzwepen tijdens het competitieduel Heracles Almelo - SC Cambuur (13-03-2016).

Jack Byrne hoopt ook aankomend seizoen in de Eredivisie te spelen. De Ier, die door SC Cambuur wordt gehuurd van Manchester City, is dit seizoen één van de weinige smaakmakers bij SC Cambuur.

Hekkensluiter SC Cambuur heeft inmiddels een achterstand van vijf punten op nummer zeventien De Graafschap, maar desondanks heeft Byrne het naar zijn zin in Nederland. "De stadions zitten vol en de manier waarop veel ploegen voetballen spreekt me aan", aldus de Ier tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik moet afwachten wat Manchester City wil, want ik heb daar nog een tweejarig contract. Nederland is voor mij echter een goede leerschool. Ik kan me hier nog verder ontwikkelen."

Donderdagavond wil Byrne vlammen tegen Willem II. "Dit is een mooie club, met fantastische supporters", vervolgt de middenvelder. "Elke thuiswedstrijd is het stadion uitverkocht en staan de mensen achter ons. Het voelt niet goed, dat wij ze zo weinig hebben teruggegeven. Maar nog steeds kunnen we alles rechtzetten en ons via de nacompetitie handhaven. Daar moeten we dus vol voor gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner