21.04.2016 16:55

Zaak verplaatst, Kramer 'gewoon' in finale

Michiel Kramer (r.) geeft Rasmus Lindgren (l.) een flinke duw tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Groningen (16-04-2016).
Michiel Kramer (r.) geeft Rasmus Lindgren (l.) een flinke duw tijdens het competitieduel Feyenoord - FC Groningen (16-04-2016).

De tuchtzaak waarbij het incident rondom Michiel Kramer, die Etiënne Reijnen bij de keel greep, zou worden behandeld, gaat donderdagavond niet door. De verdediger van FC Groningen is namelijk ziek.

De KNVB heeft hierdoor besloten beide partijen pas dinsdag te gaan verhoren. De Feyenoord-spits greep in het duel met FC Groningen (1-1, red.) Reijnen naar de keel tijdens een opstootje. "De aanklager onderzoekt het vermeend bij de keel grijpen door Kramer. De scheidsrechter zag dit niet, waardoor de aanklager betaald voetbal in staat is het incident te onderzoeken", zo liet de voetbalbond eerder weten in een statement.

Kramer kreeg in de slotfase van het duel met de Groningers de gele kaart na een incident met Etiënne Reijnen en Rasmus Lindgren, maar is dus niet bestraft voor het 'bij de keel grijpen' van een tegenstander.

Door het verschuiven van de zaak kan Kramer hoe dan ook meedoen in de bekerfinale tegen FC Utrecht van zondagavond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner