21.04.2016 20:25

Degradatiekraker in Leeuwarden eindigt gelijk

De beladen degradatiekraker tussen SC Cambuur en Willem II is donderdagavond na ruim negentig spannende minuten in 1-1 geëindigd. Het sterkere Cambuur kwam op 1-0 via Jamiro Monteiro, maar aanvoerder Jordens Peters bracht Willem II niet veel later op gelijke hoogte (1-1).

Hekkensluiter Cambuur ging sterk van start. Gesteund door de eigen achterban leverde de ploeg van trainer Marcel Keizer net wat meer passie en strijd dan de bezoekers uit Tilburg. Niet geheel tegen de verhoudingen in waren de eerste mogelijkheden dan ook voor de thuisploeg. Na een handige pass van Jamiro Monteiro slaagde Kevin van Veen er net niet in de bal over Kostas Lamprou te liften, maar twintig seconden hierna was het wel raak, toen Monteiro een voorzet van Jack Byrne binnen kopte (1-0).

Lang kon Cambuur niet genieten van de voorsprong, want uit de eerste de beste standaardsituatie die hierop volgde was het Kevin van Veen die de bal per ongeluk panklaar neerlegde voor Jordens Peters, die wel raad wist met het buitenkansje: 1-1. Deze treffer kon hij niet vieren met het uitpubliek, want zij waren niet aanwezig uit protest tegen het vroege aanvangstijdstip op de doordeweekse dag (18.30 uur).

Vervolgens was Cambuur binnen no-time al haar wissels kwijt. Nadat Martijn van der Laan in de openingsfase het strijdveld al moest verlaten, konden ook Van Veen en Jergé Hoefdraad door blessures niet verder, waardoor voor het eerst sinds 2001 (AZ – Roda JC, 2-4) driemaal werd gewisseld door een ploeg in de eerste helft.

In de tweede helft was het Cambuur dat meer en meer druk begon te zetten, maar gigantisch veel moeite had kansen te creëren. Invaller Sander van de Streek kreeg na een fijne pass van Martijn Barto misschien wel de beste mogelijkheid, maar zijn volley werd gekeerd door Lamprou. Omdat ook in een beladen en spannende slotfase niet meer werd gescoord, bleef het bij 1-1 in Leeuwarden.

Met het gelijkspel schiet Cambuur weinig op, want met PSV (uit) en Excelsior (thuis) in het vooruitzicht heeft de ploeg nog altijd vier punten achterstand op De Graafschap, dat een beter doelsaldo heeft. Willem II doet met een punt goede zaken, want hiermee gaat het Excelsior voorbij op de ranglijst en komt het nu boven de degradatiestreep uit. 

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner