21.04.2016 21:45

Doek kan op 1 mei vallen voor SC Cambuur

De strijd onderin de Eredivisie wordt mogelijk in de volgende speelronde beslist. Mocht SC Cambuur in speelronde 33 verliezen van titelkandidaat PSV, zijn de Friezen klaar in de Eredivisie en degradeert de ploeg rechtstreeks naar de Jupiler League.

De formatie uit Friesland pakte donderdagavond in speelronde 32 nog een punt tegen Willem II, maar de achterstand op nummer zeventien De Graafschap bedraagt nog steeds vier punten. SC Cambuur heeft met twee wedstrijden te gaan nog een klein wonder nodig om niet rechtstreeks te degraderen, ook omdat het doelsaldo van de Superboeren beter is. Bij een verliesbeurt tegen PSV is SC Cambuur direct gedegradeerd, bij een gelijkspel of winstpartij is het nog steeds afhankelijk van De Graafschap.

SC Cambuur sloot in het seizoen 2013/2014 aan in de Eredivisie, nadat het daarvoor lang rondgezworven had in de Jupiler League. De Friezen degradeerden in het seizoen 1999/2000 uit de Eredivisie en vonden pas jaren later weer de weg naar boven. In het huidige seizoen wist SC Cambuur slechts drie keer te winnen in de Eredivisie. De Friezen nemen het in de laatste wedstrijd van het seizoen op tegen Excelsior.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner