21.04.2016 21:59

Janssen wil nog geen tribune in GelreDome

Hendrie Krüzen (l.) maakt een dolletje met Theo Janssen (r.) tijdens een training van Vitesse. (23-06-2013)
Hendrie Krüzen (l.) maakt een dolletje met Theo Janssen (r.) tijdens een training van Vitesse. (23-06-2013)

Vitesse is momenteel bezig met een verkiezing om een tribunedeel te vernoemen naar een oud-speler die veel betekend heeft voor de club. Voor Theo Janssen, oud-voetballer die momenteel scout en techniektrainer in Arnhem is, hoeft dat allemaal niet.

Drie van de vier tribunes in de GelreDome zijn inmiddels voorzien van een naam. De in 1984 overleden Just Göbel en Edward Sturing verbinden vanaf volgend seizoen hun naam aan de thuishaven van Vitesse, waar clubicoon Theo Bos eerder al werd geëerd. Voor het vierde en laatste tribunedeel loopt momenteel een verkiezing voor de fans, maar Janssen denkt dat hij nog niet klaar is voor die eventuele eer.

"Daarvoor heb ik nu nog niet voldoende voor de club betekend", stelt de oud-speler van onder andere FC Twente en Ajax tegenover De Gelderlander. "Op Papendal (het trainingscomplex van Vitesse, red.) hangen foto's van het elftal van de eeuw en zie ik mijn naam staan. Dat is eigenlijk al genoeg. Ik wil nog heel lang bij Vitesse werken en misschien is het over veertig jaar een ander verhaal, als ik in meerdere functies voor de club heb gewerkt. Voor mijn gevoel is het op dit moment te veel eer."

"Ik ben eigenlijk alleen nog maar speler geweest en vind het op dit moment te veel eer als er een tribune naar mij wordt vernoemd. Andere mensen hebben daar meer recht op. Dat heb ik aangegeven op de club. Er zijn mensen binnen de club die meer hebben betekend voor Vitesse en hen gun ik het ook." Janssen verdeelde zijn tijd bij Vitesse over drie periodes en speelde meer dan tien jaar voor de Arnhemmers.

Er kan momenteel gestemd worden op Henk 'Charly' Bosveld, John van den Brom, Dejan Čurović, Nikos Machlas en Ben Hofs

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner