22.04.2016 19:09

Luis Enrique: "Moeten vanaf nu alles winnen"

Luis Enrique maakt zich tijdens de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Atlético Madrid behoorlijk druk langs de zijlijn. (05-04-2016)
Luis Enrique maakt zich tijdens de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Atlético Madrid behoorlijk druk langs de zijlijn. (05-04-2016)

Door een aantal slechte resultaten van FC Barcelona ligt de titelstrijd in de Primera División helemaal open. Trainer Luis Enrique is zich bewust van het feit dat zijn team geen misstap meer mag maken.

"We moeten vanaf nu alles winnen, dat is essentieel", aldus de trainer tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Sporting Gijón. FC Barcelona staat nog altijd bovenaan in de Spaanse competitie, maar Atlético Madrid (evenveel punten) en Real Madrid (één punt) hebben de Catalanen genaderd.

FC Barcelona stond tot voor kort acht punten los van Atlético Madrid, maar de Catalanen verspeelden achtereenvolgens punten tegen Villarreal (2-2), Real Madrid (1-2), Real Sociedad (1-0) en Valencia (1-2). Woensdag sloot FC Barcelona de slechte reeks af met een klinkende 0-8 zege op bezoek bij Deportivo La Coruña.

Lionel Messi kreeg in La Coruña een aantal tikken te verduren. De Argentijn sloeg donderdag een training over, maar zal gewoon inzetbaar zijn tegen Sporting Gijón. "Messi had pech met de schoppen die hij kreeg in Riazor, maar heeft prima getraind vrijdag en is helemaal fit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner