22.04.2016 21:52

De Kogel verzekert Eagles van vijfde plaats

De nummer negen van Go Ahead Eagles, Leon de Kogel, schiet zijn ploeg in de eerste helft op 0-1 voorsprong op bezoek bij Fortuna Sittard. (22-04-2016)

Go Ahead Eagles heeft vrijdagavond een gemakkelijke avond beleefd op bezoek bij laagvlieger Fortuna Sittard. Het team van Hans de Koning won met 0-1 en is hierdoor zeker van de vijfde plaats. Zodoende kunnen de Eagles zich op gaan maken voor de tweede ronde van de play-offs om promotie.

Met Leon de Kogel weer terug in de basis hoopte Go Ahead in Sittard de vijfde plaats veilig te stellen. Deze geeft namelijk aan het einde van het seizoen recht op een plaats in de tweede ronde van de play-offs. De Eagles hebben dan maximaal vier duels om na een seizoen terug te keren op het hoogste niveau. Na een gezapig begin waren de eerste mogelijkheden voor gelegenheidsspits Kenny Teijsse.

Zoals zo vaak opende De Kogel echter de score. Met zijn 23ste doelpunt van het seizoen zette de topscorer Go Ahead op een 0-1 voorsprong. De Kogel profiteerde van gepruts bij Luc Mares en schoot hoog en hard raak. De bezoekers uit Deventer waren daarna de betere ploeg en kregen nog kleine mogelijkheden. Deze waren echter niet besteed aan Teijsse en andermaal De Kogel. Gastheer Fortuna was machteloos en kon werkelijk niets uitrichten in eigen huis. Ruststand: 0-1.

Na rust begon Fortuna furieus met een heel grote kans. Bij de tweede paal volleerde Raymond Fafiani op de lat. De bal belandde op het achterhoofd van Theo Zwarthoed en kon maar net voor de lijn gered worden door de doelman. Even later schoot Lars Hutten een vrije trap vanaf twintig meter op de paal. Go Ahead was in ieder geval gewaarschuwd en had het nodige geluk dat Fortuna niet scoorde.

Go Ahead was het overwicht kwijt en kende een lastig tweede bedrijf in Sittard. Randy Wolters had aan de kant van de bezoekers de overwinning veilig kunnen stellen met een hard schot op doel. Doelman Ferhat Kaya stond echter op zijn post en keerde de inzet. Door de overwinning zijn de Eagles zeker van de vijfde plaats en een plek in de tweede ronde van de play-offs om promotie. Volgende week speelt het team van De Koning  eerst nog de laatste competitiewedstrijd thuis tegen NAC Breda. Fortuna sluit het seizoen af bij FC Emmen.

Door: Koen Larmit