23.04.2016 10:46

Sterke Vilhena: "Ik ben pas 21 jaar, hè!"

Tonny Vilhena laat zijn frustratie zien na het scoren van de 2-4 tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Feyenoord. (24-01-2016)
Tonny Vilhena laat zijn frustratie zien na het scoren van de 2-4 tijdens het competitieduel AZ Alkmaar - Feyenoord. (24-01-2016)

Het contract van Tonny Vilhena loopt aankomende zomer af. Waar de toekomst van de middenvelder ligt, kan hij nog niet zeggen. Vilhena hoopt zijn goede vorm door te trekken en bekijkt aan het einde van het seizoen wat de mogelijkheden zijn.

"Ik voel me sterk en fit. Als je wekelijks speelt, zoals nu weer het geval is, kun je naar een vorm toegroeien. Ik heb de lat altijd hoog gelegd voor mijzelf, ik wil iets toevoegen aan het elftal. Het is prachtig als dat lukt en ik tegen FC Utrecht in de finale mijn eerste hoofdprijs kan pakken", zegt de speler van Feyenoord in gesprek met De Telegraaf.

"Ik ben pas 21 jaar, hè! Ik ben al aan mijn vijfde seizoen in het eerste elftal van Feyenoord bezig, maar ik ben nog steeds een jong ventje", vervolgt de spelmaker. "Ach, misschien vergeten de mensen dat ook wel eens. Ik heb al een hoop meegemaakt. Ik heb altijd mijn best voor Feyenoord gedaan en nog steeds geef ik alles in elke wedstrijd voor deze club. Tot op heden is daar nooit een prijs voor teruggekomen, maar dat kan dit weekeinde allemaal in één klap veranderen."

Vilhena merkt dat er veel verdriet in zijn lichaam zit, vanwege zijn zieke moeder. "Ik heb geleerd om rustig te blijven en alles in het voetbal te stoppen. Ja, ik heb met moeilijke omstandigheden te maken. Wat er thuis aan de hand is, kan ik helaas niet veranderen. Mijn moeder is, samen met mijn vader, mijn allergrootste steun. Zij weten dat voetbal mijn leven is en daardoor kan ik mijn ei kwijt op het veld. Daar ben ik hen dankbaar voor."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner