23.04.2016 11:01

"Scheringa wilde van de Marokkanen af bij AZ"

Dirk Scheringa lacht tijdens zijn afscheid bij AZ in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. (13-03-2010)
Dirk Scheringa lacht tijdens zijn afscheid bij AZ in de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. (13-03-2010)

Dries Boussatta, oud-speler van AZ, heeft een boekje open gedaan over Dirk Scheringa, de oud-voorzitter van de Alkmaarse club. Boussatta meent dat de voorzitter indertijd geen hoge pet op had van Noord-Afrikaanse voetballers. Alle Marokkanen zouden zelfs bij de club weg moeten.

"Veel trainers willen niet al te veel Marokkanen in hun team hebben", doelt Boussatta op de aangewakkerde discussie van televisiepersoonlijkheid Johan Derksen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ze zeggen dat niet in het openbaar, maar ze denken het wel. Denk je dat die jongens dat niet weten? Natuurlijk wel. Toen ik bij AZ speelde, wilde Dirkie (toenmalig voorzitter Scheringa, red.) op een gegeven moment van alle Marokkanen af", vervolgt Boussatta.

"Scandinaviërs moesten het worden - en trainer Henk van Stee moest dat gaan regelen. Geloof me: wij voelen en ruiken dat. Ik was de best verdienende speler, maar ik heb mijn contract voor de ogen van Scheringa verscheurd", is de oud-middenvelder nog altijd verbolgen over de houding van Scheringa.

Eerder liet Boussatta al duidelijk zijn mening weten tegenover De Volkskrant. "Hoeveel generaties duurt het voordat wij worden gezien als jullie? Waarom mogen elf autochtone Nederlanders in een elftal spelen en geen elf jongens van Marokkaanse afkomst, die ook Nederlander zijn. De verontwaardiging is zo selectief."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner