23.04.2016 20:14

Martial redt Van Gaal in Engels bekertoernooi

Louis van Gaal maakt nog steeds kans op zilverwerk dit seizoen. Zijn Manchester United won in de halve finale van de FA Cup met 2-1 van Everton. Anthony Martial werd matchwinner, hij scoorde een minuut voor tijd de winnende. Daarvoor leverde hij al een assist. Ook keeper De Gea had een glansrol.

Manchester United draait geen geweldig seizoen, is al enkele weken kansloos voor de titel in de Premier League en boekte daarnaast ook Europees geen successen. In de Champions League werd de ploeg in de groepsfase al uitgeschakeld, terwijl de formatie op een niveau lager in de Europa League ook al snel werd verslagen. Voor Van Gaal bleef nog maar één toernooi over, de FA Cup.

De wedstrijd tegen Everton verliep echter moeizaam. Manchester United begon weliswaar goed aan het duel, met de 1-0 van Marouane Fellaini als gevolg, maar in de tweede helft werd de tegenstander sterker en sterker. Na een uur spelen kreeg Everton een penalty, maar De Gea had een schitterend antwoord op de inzet van Romelu Lukaku.

Enkele minuten later moest De Gea toch vissen. Chris Smalling werkte een voorzet van Deulofeu achter zijn eigen doelman. In de FA Cup is het gebruikelijk dat er bij een gelijkspel een replay wordt gespeeld, maar in de eindfase van het toernooi wordt wel gewoon verlenging gebruikt. Lang leek de extra tijd er ook te komen, maar Martial redde met een bekeken schot, twee minuten in blessuretijd, de dag.

Manchester United speelt eind mei de finale tegen de winnaar van de wedstrijd Crystal Palace - Watford.