24.04.2016 12:19

Rooney op voor eerste FA Cup: "Wordt zwaar"

Wayne Rooney won de Premier League, de Champions League, pakte de Europese Supercup en stond zelfs met de wereldbeker voor clubs in zijn handen, maar de FA Cup won de aanvaller van Manchester United nog nooit. Hij beseft dat het ook dit jaar weer pittig wordt.

"Ik heb twee finales gespeeld en beide keren verloor ik", kijkt Rooney sip terug op de eindstrijd in 2005 en 2007, die Manchester United in beide gevallen overigens pas na reguliere speeltijd verloor. "Het is een prijs die ik nog niet gewonnen heb, dus dit is een prima kans voor mij en het team. Wie we ook treffen in de finale, ik weet zeker dat het een lastige pot wordt", gaat Rooney verder op de clubwebsite van Manchester United.

"Ik denk dat de fans bekerwinst verdienen. Zij moeten naar Wembley komen voor de finale, wij moeten ze een goede prestatie geven." Waar Rooney vroeger veelvuldig in de punt van de aanval speelde, wordt hij tegenwoordig meer op het middenveld ingezet, waar hij van achter de spitsen meer invloed heeft op het spel.

"Ik denk dat het duidelijk is dat je meer bij het spel betrokken wordt. Ik probeer te spelen zoals ik het spelletje zie en ik denk dat het wel werkt." In 2005 en 2007 speelde Rooney de finales van de FA Cup nog aan de zijde van spelers als Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy en Ryan Giggs. In mei zal dit heel wat anders liggen, met bijvoorbeeld Marcus Rashford, Timothy Fosu-Mensah en Jesse Lingard.

"Met de wedstrijden die ik in mijn benen heb, kan ik hen helpen, maar tegelijkertijd ook genieten van mijn eigen spel, iets wat ik nog steeds doe."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner