24.04.2016 17:02

Arsenal werkt zich in de nesten bij Sunderland

Jack Wilshere in actie tijdens Sunderland - Arsenal. (24-04-2016)

Arsenal moet in de laatste weken van het seizoen nog vol aan de bak om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Bij degradatiekandidaat Sunderland werden weer twee punten gemorst: 0-0.

De wedstrijd in het Stadium of Light kende weinig kansen. Het leeuwendeel van het balbezit was voor de ploeg van Arsène Wenger, maar erg veel resultaat had dat allerminst. Na twintig minuten was het juist de thuisploeg die de score bijna opende: een vrije trap van Patrick van Aanholt raakte de lat. Na rust begon Sunderland weer sterk, maar Petr Cech had een paar goede reddingen in huis. Gaandeweg de tweede helft werd Arsenal sterker, maar grote kansen waren deze middag niet weggelegd voor de Londenaren. Hoogtepunt was de late invalbeurt van Jack Wilshere, zijn eerste optreden voor Arsenal sinds mei.

Het punt doet Sunderland meer goed dan Arsenal. Zij kruipen weer over Norwich City heen in de stand en staan nu op doelsaldo boven de rode streep. Arsenal houdt de vierde plaats in handen, maar voelt de hete adem van Manchester United in de nek.