24.04.2016 22:49

Juventus wint en is bijna kampioen van Italië

Voor Juventus is het 'lange' wachten begonnen. De Turijnse topclub behaalde zondagavond bij subtopper Fiorentina de negende competitiezege op rij (1-2). Als Napoli punten verspeelt, is De Oude Dame kampioen van Italië.

De voorsprong op nummer twee Napoli bedraagt  nu twaalf punten, met nog drie duels te spelen. De runner-up uit Napels speelt maandag eerst nog wel uit tegen AS Roma. Indien Napoli in Rome niet wint, is de vijfde landstitel op rij voor Juventus een feit.

Het duel in Florence kon in de slotfase alle kanten op. Nikola Kalinic maakte namens de thuisploeg in de 81e minuut de openingstreffer van Mario Mandzukic ongedaan. Twee minuten later zorgde invaller Alvaro Morata voor een nieuwe voorsprong voor Juventus, dat in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog heel goed weg kwam. Kalinic miste een strafschop.