26.04.2016 09:34

Johan Cruijff Schaal zorgt voor kopzorgen

De Johan Cruijff Schaal zorgt nu al voor kopzorgen. Feyenoord won zondag de beker, waardoor het op 31 juli  de Nederlandse Supercup mag spelen, maar als Ajax daarin de tegenstander wordt heeft men bij de KNVB een probleem.

De KNVB heeft namelijk een contract met de Amsterdam ArenA om de Johan Cruijff Schaal af te werken in dat stadion, maar de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben jaren geleden afgesproken dat supporters uit Rotterdam niet welkom zijn in Amsterdam en vice versa. Tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal zouden de helft van de kaarten naar Feyenoord moeten gaan, maar dat is dus een probleem wanneer Ajax kampioen wordt.

De KNVB liet onlangs doorschemeren dat het hoopt dat Feyenoord-supporters op 31 juli welkom zijn in Amsterdam, maar dat lijkt een tactische manoeuvre van de voetbalbond. De KNVB is namelijk afhankelijk van de burgemeester van Amsterdam en Rotterdam. Het lijkt echter geen optie om de helft van de ArenA leeg te laten, terwijl het ook niet mogelijk is om alle kaarten aan Amsterdamse fans te verkopen. Ook het compleet leeg laten van het stadion lijkt geen optie voor de KNVB, waardoor de voetbalbond met een serieus probleem kampt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner