27.04.2016 22:33

Briljante solo helpt Atlético voorbij Bayern

Een briljante solo van Sául, vroeg in de wedstrijd, was woensdagavond voldoende voor een zege van Atlético Madrid in de halve finale van de Champions League. De hechte defensie wist Bayern München van scoren af te houden, wat een 1-0 zege als resultaat opleverde.

Trainer Diego Simeone had voorafgaand aan de wedstrijd laten weten dat hij vooral wilde dat zijn ploeg een doelpunt zou gaan maken. In de eerste tien minuten liet zijn ploeg direct zien deze woorden waar te willen maken. De thuisploeg begon met twee voorzichtige schoten van Sául en Fernando Torres, maar deze pogingen waren voor Manuel Neuer geen probleem.

Sául was na iets meer dan tien minuten wel succesvol. De verdedigende middenvelder pikte halverwege de helft van Bayern de bal op, dribbelde fantastisch vier man voorbij en krulde in de zestien de bal perfect in de verre hoek. Via de binnenkant van de paal plofte de bal in het doel, waarmee Atlético de terechte voorsprong te pakken had.

Aanvoerder Philipp Lahm had in aanloop naar de wedstrijd ook de hoop op een treffer uitgesproken, maar hij zag zijn ploeg pas na de tegentreffer gaan voetballen. Atlético liet dit ook toe. Tot halverwege de helft van de thuisploeg mochten de Duitsers de bal hebben, maar de ijzersterke defensie van Atlético liet de aanvallers van Bayern rondom de zestien geen millimeter ruimte. Hierdoor kregen de bezoekers in de eerste helft dan ook amper mogelijkheden.

Na de rust kwamen de Duitsers dichter bij een treffer. Tien minuten na de rust poeierde David Alaba de bal vanaf ruim dertig meter keihard tegen de lat en een paar minuten later kreeg Javi Martínez een grote kopkans uit een hoekschop. Deze keer lag doelman Jan Oblak in de weg voor een Duitse treffer. Andere grote kansen bleven in het eerste kwartier na rust uit, doordat Bayern in de eindfase van diverse aanvallen de laatste man maar niet wist te vinden.

Na de wervelstorm van dat eerste kwartier mocht Atlético even bijkomen. Bayern bleef de druk er wel ophouden en hield het tempo hoog, maar de wurggreep kwam iets losser. Dit resulteerde een kwartier voor het einde in een razendsnelle counter met Torres in de hoofdrol. De spits plaatste de bal met buitenkant rechts voorbij doelman Neuer, maar zag tot zijn afgunst de bal via de paal terug het veld in stuiteren.

In het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er qua kansen niet gek veel meer. Bayern probeerde het met man en macht, maar kwam niet in de buurt van de gelijkmaker. Hierdoor weet Bayern voor het derde seizoen op rij niet te scoren in de uitwedstrijd van de halve finale in de Champions League. De thuiswedstrijd volgende week is daardoor voor de Duitsers een enorme klus.

Door: Dennis Korpel