28.04.2016 12:27

"Heerenveen heeft een historie met Noren"

Lion Kaak (l.) wint het kopduel van Morten Thorsby (r.) tijdens de wedstrijd De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)
Lion Kaak (l.) wint het kopduel van Morten Thorsby (r.) tijdens de wedstrijd De Graafschap - sc Heerenveen. (28-02-2016)

Al in 2014 vertrok de inmiddels negentienjarige Morten Thorsby naar sc Heerenveen. Voor de Noorse middenvelder was het geen eenvoudige overstap naar de Eredivisie.

"Het is niet makkelijk om als jonge jongen je vaderland te verlaten. Er wordt in Noorwegen veel over gediscussieerd. Eigenlijk net zoals in Nederland. Op welke leeftijd moet je gaan? Er is geen regel voor, het is voor iedereen anders. Voor mij was dit het beste tijdstip hoewel ik net achttien was", vertelde hij aan Voetbal International. 

"Als een club als Heerenveen zich meldt, doe je het toch sneller. Ik wist zelf niet veel van Heerenveen, maar heb het een en ander opgezocht", bekende de spelverdeler. "De club heeft een historie met Noorse spelers. Ik heb ook een aantal spelers naar hun ervaringen hier gevraagd en kreeg alleen maar positieve verhalen te horen", besloot Thorsby zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner