28.04.2016 16:47

Babel baalt nog steeds van misgelopen titel

Ryan Babel is met zijn club Kasimpasa op trainingskamp in Belek, Turkije (12.01.2015).
Ryan Babel is met zijn club Kasimpasa op trainingskamp in Belek, Turkije (12.01.2015).

Dit seizoen is het razendspannend in de Eredivisie. Ajax en PSV staan op gelijke hoogte, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Amsterdammers. Ook in het seizoen 2006/2007 speelde het doelsaldo een doorslaggevende rol. Destijds in het voordeel van PSV. Ryan Babel, destijds speler van Ajax, weet het nog goed.

"Soms denk ik terug aan dat jaar. De titel hebben wij niet verspeeld in het duel tegen Sparta, maar op de laatste speeldag tegen Willem II. We hadden gewoon meer moeten scoren in Tilburg, maar wij waren te veel met de tijd bezig. Op het scorebord zagen we de tussenstanden van de andere wedstrijden en bij PSV ging het heel hard", kijkt Babel terug op die wedstrijd. "We voetbalden daardoor te gehaast en tegen onszelf. Als wij die tussenstanden niet hadden gezien, dan waren wij kampioen geworden", vervolgt Babel zijn verhaal in gesprek met de Metro.

Ook dit seizoen is een dergelijk scenario denkbaar. Het doelsaldo van de Amsterdammers is met zes doelpunten in het voordeel van Ajax. De komende twee wedstrijden moeten PSV en Ajax beide winnen en het liefst zo ruim mogelijk.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner