28.04.2016 23:00

Late goal geeft Villarreal cruciale zege

Villarreal heeft donderdagavond dankzij een erg late goal een zege geboekt in de heenwedstrijd van de halve finale van de Europa League. Tegen Liverpool scoorde invaller Adrián voor de Spanjaarden, waardoor het 1-0 werd.

In de eerste helft waren Villarreal en Liverpool gelijkwaardig. Beide ploegen probeerden te voetballen en maakten er daarom wel een leuke partij van, maar levensgrote kansen volgden er niet. Veel meer dan een aantal speldenprikken aan beide kanten creëerden Villarreal en Liverpool niet. Voor Villarreal waren de grootste mogelijkheden voor Roberto Soldado; hij schoot tweemaal net naast. Voor Liverpool kwam Joe Allen het dichtste bij; hij kon de bal net binnen de zestien niet in een hoek plaatsen, waardoor zijn poging prooi was voor doelman Sergio Asenjo.

Vroeg in de tweede helft creëerde Villarreal het gevaarlijkste moment tot dan toe. Aanvaller Cédric Bakambu kwam erg dichtbij door een corner van Jonathan Dos Santos tegen de buitenkant van de paal te koppen. Dit voorval was geen voorbode op wat komen ging, want wat volgde was een periode met erg weinig kansen. Pas in de 65ste minuut kwam er weer een noemenswaardige mogelijkheid langs, ditmaal voor Liverpool. Roberto Firmino kon de bal vrij aannemen in de zestien en schoof de bal richting korte hoek. Daar kon Asenjo de bal ternauwernood tegen de paal aantikken.

In de slotfase leek het af te stevenen op een 0-0 eindstand, maar in de blessuretijd wist Villarreal toch nog de cruciale treffer te maken. Denis Suárez stootte door langs de zijkant en legde de bal panklaar voor invaller Adrián, die simpel de langverwachte openingstreffer binnenschoof en daarmee Estadio El Madrigal in extase bracht.

Dankzij de cruciale 1-0 heeft Villarreal de grootste kans om door te gaan naar de finale in Basel, op 18 mei. Over precies een week treffen de ploegen elkaar weer, dan op Anfield. Als Villarreal dan eenmaal weet te scoren, moet Liverpool er drie maken om toch nog een finaleplaats af te dwingen. Liverpool móét nu in eigen huis risico's gaan nemen om toch nog dat felbegeerde ticket naar Zwitserland te verkrijgen.

Door: Nino Vermeulen