29.04.2016 20:50

SC Cambuur heeft Eindhovens wonder nodig

Sander van de Streek laat de regendruppels op zich vallen in de uitwedstrijd tegen NEC. (17-04-2016)
Sander van de Streek laat de regendruppels op zich vallen in de uitwedstrijd tegen NEC. (17-04-2016)

SC Cambuur heeft een wonder nodig om in de Eredivisie te blijven. Winnen de Leeuwarders de komende twee wedstrijden en verliest De Graafschap tweemaal, dan ontloopt SC Cambuur directe degradatie. Om in die missie te slagen, zal het team van trainer Marcel Keizer zondag echter wel op bezoek bij PSV moeten winnen.

Gezien de resultaten van SC Cambuur dit seizoen, lijkt dat een onmogelijke opgave. "De kans dat PSV gaat winnen is natuurlijk groter dan dat wij met de drie punten naar huis gaan. Dat weet en snapt iedereen. Maar alle ogen mogen dan op PSV en Ajax gericht zijn, wij hebben ook nog steeds een belang en dat is die wedstrijd winnen en zo in de race om handhaving blijven. Dat gaat hartstikke lastig worden, maar het blijft voetbal en daarin is niets onmogelijk", aldus Keizer op het digitale thuis van de Leeuwarders.

SC Cambuur kan in Eindhoven niet beschikken over een aantal vaste krachten. "De blessure van Kevin (van Veen, red.) zag er toen hij uitviel vrij ernstig uit, maar het lijkt enigszins mee te vallen. Morgen gaan we beslissen of we hem gaan gebruiken. Daarnaast hebben we helaas wel drie andere mannen die er niet bij kunnen zijn. Martijn van der Laan (enkel), Rai Vloet (knie) en Jergé Hoefdraad (enkel) zijn in ieder geval zondag niet inzetbaar."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner