30.04.2016 13:50

FC Utrecht over verloren bekerfinale heen

Na de verloren bekerfinale moet FC Utrecht zich weer volop focussen op de competitie. Tegen Vitesse moet de ploeg van trainer Erik ten Hag er weer staan om Europees voetbal veilig te stellen.

Dinsdag, woensdag en donderdag gaf de coach zijn ploeg vrij. "Een bewuste keuze. We moeten ons afvragen: waar zijn we op weg naar? Welk doel hadden we aan het begin van dit seizoen voor ogen? We hebben de strijd verloren afgelopen weekend in De Kuip, maar we kunnen dit seizoen nog wél wat bereiken", aldus de oefenmeester op het digitale thuis van de Domstedelingen.

De Utrechters staan momenteel vijfde in de competitie en willen via de play-offs Europa in. "Qua fitheid staan we er goed op. We hebben wat tikken gehad, maar we bleven overeind, ook in de finale", ging hij verder. "Een goede sporter richt zich vaker op dan dat hij neergaat. Ik kan geen reden bedenken waarom we niet klaar zijn voor zondag."

"Ik verwacht dat wij onze lessen hebben geleerd. Een bittere les, maar als we er het juiste mee doen, kan het ons de komende weken wel helpen. We hebben één kans op Europees voetbal laten liggen, maar we hebben nog kansen", aldus Ten Hag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner